yampin: Där rök vårdgarantin! Bloggtoppen.se Allmänt Allmänt SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen

torsdag 18 december 2008

Där rök vårdgarantin!

Datasystemen på flera av landets sjukhus är ur funktion. Läkare kommer inte åt patienters journaler och planerade operationer kan ställas in. Det kan naturligtvis uppstå risker, säger Svante Baehrendtz, chefsläkare Karonlinska universitetssjukhus.

De gör allt för att inte uppfylla vårdgarantin...)

Världens bästa ögonlaser


Ola Svensson slutade bara 8:a i ”Idol” 2005.Tre år senare är han en av Sveriges mest populära artister och snart bär det av till Los Angeles för att ”prata business”.Det är helt makalöst, säger han. Över 300 000 människor såg honom live i somras och varje dag spelas hans låtar 195 gånger på radio över hela Europa. Lägg där till en Grammisnominering, elva Rockbjörnsnomineringar – varav fyra bara i år – ett stort antal guld- och platinaskivor och totalt 111 veckor inom topp fem på radiostationernas hitlistor.

Det ska vara ett tänt ljus. Åtminstone när det kommer till jullåtar. Triads klassiker är den mest spelade jullåten på radio. När det blir dags för jul då är det sliskiga låtar som gäler...

Vem tycker du har bäst stil? Kolla in några kändisars stil. Vem tycker du har den bäst stilen?

Nu är det klart. Kristian Luuk och Carina Berg är numera man och hustru. Nyligen gifte sig paret i yttersta hemlighet. Lite sent här...men bättre sent än aldrig!

Röda mattan var vältrampad när filmen ”Australia” med Nicole Kidman och Hugh Jackman hade smygpremiär på Rigoletto i går kväll i Stockholm. Runar var naturligtvis där... Se vimmelbilder från Klick!

Den bibliska syndafloden började för 7 000 år sedan vid Karmelberget i norra Israel, hävdar den brittiske marinarkeologen Sean Kingsley. Han baserar sin teori på att sex dränkta stenåldersbyar har hittats i Medelhavet just utanför berget. Andra experter anser att Kingsley är ute på mycket djupt vatten med sina idéer.

Han började studera upprinnelsen till Noas flodvåg för fem år sedan för att han var intresserad av "hur myter kom till". Han ville också koppla ihop den bibliska historien med den globala uppvärmningen. Kingsley anser att byarna vid Karmel gick under på grund av något slags tsunami.Men han får mothugg av ingen mindre än Ehud Galili, den israeliske arkeolog som har grävt ut de dränkta byarna under de senaste 25 åren. Denne förkastar helt sin brittiska kollegas teori.

-Våra arkeologiska fynd visar att byarna inte övergavs på grund av en katastrof utan på grund av den långsamma höjningen av havsytan som ägde rum över hela världen. Höjningen skedde så långsamt att den inte var tillräckligt betydelsefull för att människor skulle minnas den under sin livstid, säger Galili till Jerusalem Post.

Plusikassan.se - Rabatt på allt på Internet


Jan Calissendorff som i morgon lägger fram en avhandling om varför vi blir hungriga av alkohol. Han har sett att hormonet leptin som dämpar aptiten sjunker när man dricker alkohol. Samtidigt sjunker även hormonet ghrelin som stimulerar hungern så det är lite motstridiga resultat. Sannolikt påverkar alkoholen på något sätt de områden i hjärnan där aptiten regleras.

Ah bra att veta varför man blir fyllehungrig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar